Česta pitanja

Ovdje se nalaze odgovori na pitanja, komentare i primjedbe u svezi prehrane koje češće upućujete vrtiću

P: Primjetili smo da se na meniju nalaze i hrenovke. Da li je to zdrava hrana ?

O: Pravilna prehrana podrazumijeva uravnotežen unos namirnica. Hrenovke se povremeno nađu i na meniju našeg vrtića.No te su hrenovke isključivo rađene od strane proizvođača za vrtić. Rade se dan prije od kvalitetnih sirovina i u sebi ne sadrže konzervanse i slične emulgatore.Pogodne su za djecu koja imaju intoleranciju na pšenične proizvode jer u sebi ne sadrže pšenično brašno kao hrenovke nekih drugih proizvođača.

P: Moje je dijete gladno kad dođe doma iz vrtića. Pojede li ono dosta u vrtiću ?

O: Vrtić osigurava djetetu obroke koji zadovoljavaju dnevni unos kalorija i nutritijenata. Primjećeno je da djeca vole obiteljsku,opuštajuću atmosferu te vole kad dođu doma pojesti još koji obrok. Omogućite mu to ali pripazite na kalorije koje pri tom konzumira. Ponudite mu voće !

P: Bojim se da moje dijete konzumira previše slatkiša koje donose roditelji u skupinu !

O: Odgajatelji u skupini imaju " slatku kutiju " u kojima se nalaze slatkiši koje i roditelji donose.Nije dobro uskratiti djetetu baš sva zadovoljstva.Odgajatelji su tu koji racionalno dijele djeci te slatkiše a ujedno je to i odgojna situaciju u kojoj se djeca uče obuzdavanju i samodisciplini jer će dobiti jedan najviše dva bonbona ili keksa


Ispiši stranicu